Известие

Collapse
No announcement yet.

Температура на двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
    Eто, така работи постоянно, градско извън градско, първите две снимки. На вторите две вдигна 90гр след 25 минути работа на място в гараж. На последна включи първата степен на вентилатора но след като се я понастъпах в движение. След което температурата пада като на първите две снимки и си стои пак така.
    Идеална си е Така човек спокойно си я понастърва
    Немски дизел, който стои на 90, като настъпиш 1, 2 пъти е вече е прегрял на 100 гр. и забива муцуна неще да върви (говоря в частност за Голф 4 ТДИ, но и другите са така, говоря градско, където не им изключват перките)...Не благодаря, така ми е идеална Алфата, а вярвам и вие сте забелязали че като стигне 90 и ги подмине и JTD "умалява"
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Току що се върнах от "ТН" и там предлагат единствено на BEHR, които отварят на 88гр. и то за всички модели JTD. Колега Galeano ти с какъв термостат си?
      АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
      http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
        Току що се върнах от "ТН" и там предлагат единствено на BEHR, които отварят на 88гр. и то за всички модели JTD. Колега Galeano ти с какъв термостат си?
        Точно са те излагали Точно Berh са тези които отварят по рано и аз съм с такъв както и повечето колеги
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
          С BEHR съм колега но не съм гледал като го монтирах на колко грдуса е щампован да отвря. И двамата сте прави , аз съм виждал с очите си как на един приятел на 2.4жтд седи стрелката на 90гр. Ама вече ми писна от тия термостати ,та затова ще си я карам така.
          sigpic Alfasud/156 1.8ex
          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Колега въобще не са те излъгали....точно на 88 отварят!

---------- Post added at 18:40 ---------- Previous post was at 18:38 ----------

Преди няколко дена сложих Behr и беше щампован с 88!Този който свалих беше Vernet и той отваря на толкова!
            Audi A6 3.0 TDI
            Infiniti FX35

Comment

Колеги, BEHR и VERNET са един и същ термостат, обикновено корпуса е BEHR и VERNET е карантията, проверено на множество термостати, та все тая какъв взимаш, стига да не е менте.
              Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                Eто, така работи постоянно, градско извън градско, първите две снимки. На вторите две вдигна 90гр след 25 минути работа на място в гараж. На последна включи първата степен на вентилатора но след като се я понастъпах в движение. След което температурата пада като на първите две снимки и си стои пак така.
                при мен работи по съъщия начин... започвам да си мисля че е нормално това, когато вдигне 90гр. за около 5мин ги сваля пак...

Comment

Първоначално публикувано от rankovtsv Покажи съобщение
                  при мен работи по съъщия начин... започвам да си мисля че е нормално това, когато вдигне 90гр. за около 5мин ги сваля пак...
                  Ако говориш за бензинова кола ,не е нормално да ти държи ниска температура, като тази за която говоря при моята. При теб трябва да си стои на 90гр.
                  sigpic Alfasud/156 1.8ex
                  156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

При мен на извънградско ми държи 80-85 градуса точно! В града, обаче, при външна температура около 12 градуса, колата загрява до 70 градуса за около 15 мин. Но почти веднага след като запаля колата и пусна парното започва да духа топло! В смисъл 3-4 минути и започва да духа леко топло, след 10 мин вече е баня! Да се съмнявам ли в термостата, при положение, че задухва топло, почти веднага, но достига 90 градуса сигерно след около 40 минути каране... и пада до 70-80?!
                    ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                    DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

• Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
                      При мен на извънградско ми държи 80-85 градуса точно! В града, обаче, при външна температура около 12 градуса, колата загрява до 70 градуса за около 15 мин. Но почти веднага след като запаля колата и пусна парното започва да духа топло! В смисъл 3-4 минути и започва да духа леко топло, след 10 мин вече е баня! Да се съмнявам ли в термостата, при положение, че задухва топло, почти веднага, но достига 90 градуса сигерно след около 40 минути каране... и пада до 70-80?!
                      При всяко положение термостата си е съмнителен!40 минути е твърде много, да не говорим за падането на температурата!
                      Audi A6 3.0 TDI
                      Infiniti FX35

Comment

• аз съм с нов термостат, при мен температурата седи около 82-3 градуса на дълго, а в града си седи на 88-90...преди загряваше максимум до 70, освен ако не съм на място в задръстване, беше ми забил термостата отворен...
                        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Да обобщим: стрелката трябва да си седи на 90 градуса с минимално изстиване при извънградско каране в студено време и термостатите са BEHR.
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                            Да обобщим: стрелката трябва да си седи на 90 градуса с минимално изстиване при извънградско каране в студено време и термостатите са BEHR.
                            Само не разбрахме за колко минути е нормално да загряват до 90?!
                            ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                            DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

• Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
                              Само не разбрахме за колко минути е нормално да загряват до 90?!
                              Говорейки за дизеловият вариант зависи от маршрута, по който пътуваш. Например, лятото като карам по Цариградско шосе от Орлов мост, вече на Окръжна болница е на 90 градуса. Зимата ги стига примерно на светофара на Горубляне. Говорим за време от 3 до 7-8 минути.
                              Виж, ако караш по бавен маршрут, когато турбината не може да надува равномерно си трябва повечко време, особено зимата, тогава може и 20 минути да не ти стигнат да загрее.

Бензинките загряват за доста по-кратко време.
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Мойта може и 20км да загрява...ама аз имам 8л антифриз...
                                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Working...
                                X